Lak

Lakbehandling og lak anvendes til forsegling af gulve for at skabe af gulvets overflade så der fremkommer en uopslidelig og flot overflade. Boliglak lukker fladen på træet, hvilket danner grundlag for en enkel gulvvask samt pleje og pasning.

Lak
Lak

Lak og laktyper?

I almindelighed benyttes 2 lag vand lakering. Ønskes ekstra meget slidstyrke kan 3 lag lak eller en 2-k boliglak vælges. Lakbehandling med lak holder snildt i en række år før den store genbehandling er nødvendigt. Ring til os for mere information om boliglak og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, blank, mat, halvmat, silkemat og ultramat. Blank lak vælges sjældent nu om dage, hvorimod mat lakbehandling er in. Dersom jeg er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakering. Syrehærdende lakoverflade er spritbaseret eller terpentinbaseret og således sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således bruges udelukkende vandbaseret gulvlak idag, da holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig brug og slid er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak lukker og forsegler gulvet med en slags plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakering der bruges, des mere slidstærk og lukket bliver gulvet. Gulvvask er meget let på et lakeret pankegulv eller parket, idet lakoverflade er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakbehandling genbehandles?

En lakket overflade kan gen-lakeres, hvilket må udføres inden lakfladen slides igennem. Hertil laves en finslibning, hvorefter der lakkes ovenpå den nuværende boliglak. Denne måde fjerner ikke misfarvninger, hakker og ridser, men har alene til formål at forny gulvoverfladen.

Hvad er hvid lakering?

En del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid gulvlak er på mode og kan dermed anbefales, såfremt der ønskes et lyst parketgulv med en hvid patina. Det er en populær gulvløsning som næsten alle gerne vil have.

Alternative overfladebehandlinger af parketgulve?

Lud, olie, sæbe og gulvvoks er alle gode produkter til lakering En behandling må skræddersyes til det specifikke trægulv og tilpasses kundens ønsker og behov.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote