Fuldmaling af plankegulve benyttes meget sjældent, fordi udseendet af træ hermed vil fordufte. Træ er et fortrinligt naturens materiale, som matcher enhver bolig. Træ som gulv giver varme, velbefindende og hygge. Dette billede vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et gulv males, så benyt for altid en professionel gulvfagmand til maling af parketgulve og plankegulve.

Hvorfor male plankegulve og parketgulve?

Maling er en bestandig gulvbehandling som er fulddækkende. Derigennem kan strukturer og åretegninger ikke betragtes, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overflade. Maling kan være en dødgod mulighed til temmelig slidte trægulve, der ikke tåler en afhøvling eller afslibning.

Typer af gulvmaling?

Der bruges almindeligvis to kategoerier maling til plankegulve og parket, alkyd og epoxy. Begge former for maling er overordentlig slidstærke og anvendes ikke kun på plankegulve og parketgulve, men også på beton i lagerhaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et parketgulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være skørt. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvblank, blank, mat, halvmat, silkemat. Et malet pankegulv eller parket er smudsafvisende, rengøringvenlig og let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet iværksættes

trægulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, fedt, støv og snavs vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og plejes et malet trægulv?

Når malingen viser tegn på brug og slid, kan det males påny. Er malingen slidt gennem efterbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvvedligeholdelse, gulv rengøring og pleje er nemt ligesom på et lakbehandlet plankegulv. Ved rengøring får du et rent pankegulv eller parket omgående, hvilket naturligvis er elsket hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet plankegulv eller parketgulv kan også påmales kanter og border.

Ring til os for en snak om muligheder for dit massive gulv.

Maling
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Comments closed.

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor