Trappeslibning og afslibning af trapper laves hyppigt når der udføres afslibning af trægulve. Som ved afslibning af trægulve kan trapper med trætrin afslibes og blive flotte som nye påny.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. kvadratmeter end afslibning af gulve, og derfor udregnes prisen pr. trin og ikke pr. kvadratmeter. Der benyttes mange teknikker til slibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner ofte mellem:

  • Indre trapper
  • En trappeopgang
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan tåle en afslibning. Den lille trappeforkant samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, sidestykker, gerichter og mellemstykker og så videre.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i en typisk bolig, såsom en lejlighed eller et hus. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapperne i en bygning med flere etager. Trapper, der engang har været overfladebehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper udføres med en lille håndholdt gulvsliber, og iøvrigt efter helt samme procedure som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af gulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af overfladen. Der indledes med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den aktuelle overflade. Fra da af afslibes der med finere og finere sandkorn, indtil finishen er godt.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver lidt mere end en typisk afslibning af gulve. Det skyldes at der bruges små håndholdte slibemaskiner, med minimal sugekapacitet. slibningen afsluttes med støvsugning af alle vandrette overflader, hvorfor udslippet af støv vil bære minimal.

Kan en trappe behandles?

Umiddelbart efter afslibningen, må der behandles med en overfladebehandling. Her kan der vælges imellem olie, lak, lud og for eksempel med hvidpigment. Hvid lud, hvid lak og hvid olie er afholdte løsninger til ethvert hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens kvalitet og størrelse samt hvilken behandlingsløsning der vælges. Få billig afslibning af trappetrin og trapper samt kort ventetid.

Trappeslibning
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Comments closed.

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor